Optimizarea locala pentru motoarele de cautare ( Local SEO)

Conceptual optimizarea pentru motoarele de cautare (Local SEO) este foarte simpla fiind o strategie care asociaza brandul sau business-ul tau cu o locatie specifica, de obicei un oras sau o zona din apropiere (judet) si care astfel va aparea in cautarile locale.

De exemplu, daca detii un fast food cu specific mexican in Bucuresti, Local SEO-ul faciliteaza apariatia fast food ului tau in mediul online in fata oamenilor care cauta asa ceva, in Bucuresti sau in imprejurimi (de ex: Ilfov).

Procesul prin care se intampla toate acestea este mult mai complex decat atat, dar conceptul de baza este usor de inteles.

Un proces similar este cel pentru optimiziarea pentru motoarele de cautare a viodeourilor (Local Video SEO), proces in care se folosesc videourile pentru ca afacerea ta sa fie gasita pe prima pagina de la Google.

De ce videouri? Am explicat deja AICI:

Exemple de Video-uri Optimizate

Cunoscutul trainer, speaker, autor de carti , sustinator de seminarii depsre cresterea afacerilor si vanzari  Lorand Soares Szasz m-a onoarat incredintandu-mi optimizarea unui video de-al sau pe care l-am si pozitionat -dupa multa munca- pe pagina intai de la Google dupa keywordul “lorand soares szasz
La prima vedere s-ar crede ca a fost un proiect simplu: cat de greu e sa pozitionezi un video pe prima pagina dupa nume si prenume 🙂 ? Ei bine, n-a fost nici pe departe cazul, deoarece Lorand nu este doar un “nume” ci un “brand” ceea ce e cu totul altceva.

Aveti videoul ce a facut subiectul acelui proiect, aici:

Unul dintre primele mele proiecte internationale legat de optimizarea videourilor a fost pentru un client din Tampa Bay, FL, constand in pozitionarea pe pagina 1 a lui Google.com a videouri-lor de mai jos:

Acest video care poate fi gasit pe google.com pt “keywords” precum :
scorpion coatings, largo florida

Acesta este tot pe pagina 1 de la acelasi binecunoscut motor de cautare
dupa urmatoarele cuvinte cheie:  “chicago flooring services

Si de la Idea Group am cateva videouri pozitionate in top pe pagina 1 pt cuvinte cheie precum:
“management vizual pitesti”
“elemente de signalistica”

volumetrii LED

montaj casete luminoase

Acesta este pe pagina 2 de la google.ro pentru cuvinte cheie cum ar fi:
servicii optica medicala pitesti

Alte videouri ce se afla tot pe pagina 1 de la Google ar mai fi:
livezi de pomi fructiferi cu bani europeni”
“afaceri in pomicultura cu bani europeni”

infiintare livezi cu fonduri europene pe pagina 2 de la google.ro

Pe pagina 1 de la google.ro mai gasim si video-uri de la Pro Broker Targoviste pozitionate pentru cuvinte cheie precum:”asigurarea casco rider city

polita casco econom

In fine, daca detii un business legat de “beauty salons” si vrei sa fii gasit pe prima pagina de la Google  dupa …”cel mai bun salon de infrumusetare din pitesti”  🙂 ma gasesti pe mine acolo, cu videoul de mai jos.

Vrei si tu un astfel de video optimizat care odata ajuns pe pagina 1 de la Google sa-ti aduca mai multi clienti?
Tel: 0728 742 658